dimarts, 1 de juliol del 2014

Declaració nutricional: Baix contingut en sucres i sense sucres

Ens referim com a declaració nutricional a aquell missatge que apareix en els productes alimentaris i que ens dóna algunadada sobre l'aportació energètica o la presència d'un nutrient concret en el contingut del producte alimentari, ja sigui perquè apareix, augmentat o disminuit. 

En aquesta entrada explicarem breument els significats de dues declaracions molt habituals en els productes de brioixeria: Baix contingut en sucres i sense sucres.

La primera, quan apareix, indica que el producte alimentari té en la seva composició un contingut de sucre igual o inferior a 5 g per  100g de producte sòlid, o bé 2.5g per100 ml de producte líquid.  La segona declaració s'empra per indicar que el contingut de sucre del producte alimentari és igual o inferior a 0.5g per 100g o 100 ml.  

Ara bé, aquestes indicacions poden fer suposar que el producte no és dolç, o bé conté poques calories. Respecte a les calories només ens haurem de fixar en l'etiqueta nutricional per veure el seu valor energètic i sortir de dubtes. Pel que fa a la dolçor, o bé fem la prova organolèptica si és el cas, o bé ens hem de fixar en la llista d'ingredients per veure si apareix un mot que s'esta usant molt en el llenguatge comú, així com a ingredient: parlo d'edulcorant. Aquest terme designa a qualsevol substància natural o artificial que confereix dolçor. 

En una pròxima entrada analitzaré amb detall quines substàncies entren a formar part d'aquest grup i com les empreses alimentàries les estan usant. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada