Dia setmana
|
Esmorzar
|
Mig matí
|
Dinar
|
Berenar
|
Sopar
|
Dilluns
|
Vas de
llet
Torrades
amb melmelada
|
Entrepà
de pernil dolç
Prèssec
|
Amanida
d’arròs amb verdures
Broixetes
de pollastre amb carbassó
Tall de
meló
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Amanida
verda
Salmó a
la planxa
Iogurt
desnatat
|
Dimarts
|
Llet
amb cereals
Nectarina
|
Entrepà
de pernil salat
|
Amanida
de patates amb tonyina
Bacallà
al forn amb mongetes
Macedonia
de fruites
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Gaspatxo
Hamburguesa
de pollastre amb enciam, tomàquet i ceba
Iogurt
desnatat
|
Dimecres
|
Vas de
llet
Plàtan
|
Entrepà
de formatge fresc
|
Amanida
de llenties
Llom
amb patates al forn
Tall de
síndria
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Torrades
amb escalivada i anxoves
Iogurt
desnatat
|
Dijous
|
Vas de
llet
Galetes
integrals
|
Entrepà
de gall d’indi
Pruna
|
Amanida
de pasta
Gambes
a la planxa amb amanida verda
Pinya
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Crema
de pastanaga
Truita
espinacs
Iogurt
desnatat
|
Divendres
|
Llet
amb cereals
|
Entrepà
de tonyina
Prèssec
|
Amanida
de tomàquets amb ous durs
Gall
d’indi amb verdures
Macedonia
de fruites
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Meló
amb pernil
Lluç al
forn amb pinya
Iogurt
desnatat
|
Dissabte
|
Vas de
llet
Torrades
amb mantega i melmelada
Suc de
taronja natural
|
Iogurt
desnatat
|
Fideuà
Albergínia
farcida
Gelat
|
Albercoc
|
Amanida
verda amb formatge i fruits secs
Tall de
síndria
|
Diumenge
|
Vas de
llet
Torrades
amb formatge fresc i tomàquet
|
Plàtan
|
Saltejat
de xampinyons
Cigrons
amb cuscús
Tall de
papaia
|
Iogurt
desnatat
|
Gaspatxo
Lluç al
forn amb pastanaga
Vas de
llet
|
Consells
No saltra-se cap àpat
Prendre aigua com a beguda principal
Menjar cada dia en cada àpat principal
aliments del grup dels farinacis
Introduir cereals integrals
Menjar cada dia en els àpats principals
verdura: com a plat únic o com acompanyament de la carn o el peix
Almenys que un plat de verdura sigui cru
Menjar de 2 a 3 peces de fruita cada dia
Prendre làctics desnatats i com a mínim 2
racions al dia
No passar-se amb la sal (màxim 5g al dia)
Utilitzar oli d’oliva verge com a oli
principal, sobretot per coure
Utilitzar majoritàriament coccions a baixes
temperatures: vapor, bullit, planxa, forn, guisats. Esporàdicament fregits i
arrebossats
Variar els àpats. No repetir els mateixos
aliments d’un dia per l’altre. Prendre en el sopar aliments que no estaven
presents en el dinar.
Menjar una grandària de les racions adaptades
a les nostres necessitats.
No obsessionar-se amb el pes. Menjar amb
consciència, llibertat i naturalitat
Gaudir menjant
Ser creatiu i provar nous aliments i formes de
preparació
Menjar acompanyat i amb temps
Fer activitat física diàriament
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada