dimarts, 22 de juliol del 2014

Menú d'estiu

Proposta de menú equilibrat amb productes de temporada



Dia setmana
Esmorzar
Mig matí
Dinar
Berenar
Sopar
Dilluns
Vas de llet
Torrades amb melmelada
Entrepà de pernil dolç
Prèssec
Amanida d’arròs amb verdures
Broixetes de pollastre amb carbassó
Tall de meló
Iogurt desnatat amb fruits secs
Amanida verda
Salmó a la planxa
Iogurt desnatat
Dimarts
Llet amb cereals
Nectarina
Entrepà de pernil salat
Amanida de patates amb tonyina
Bacallà al forn amb mongetes
Macedonia de fruites
Iogurt desnatat amb fruits secs
Gaspatxo
Hamburguesa de pollastre amb enciam, tomàquet i ceba
Iogurt desnatat
Dimecres
Vas de llet
Plàtan
Entrepà de formatge fresc
Amanida de llenties
Llom amb patates al forn
Tall de síndria
Iogurt desnatat amb fruits secs
Torrades amb escalivada i anxoves
Iogurt desnatat

Dijous
Vas de llet
Galetes integrals
Entrepà de gall d’indi
Pruna
Amanida de pasta
Gambes a la planxa amb amanida verda
Pinya
Iogurt desnatat amb fruits secs
Crema de pastanaga
Truita espinacs
Iogurt desnatat
Divendres
Llet amb cereals

Entrepà de tonyina
Prèssec
Amanida de tomàquets amb ous durs
Gall d’indi amb verdures
Macedonia de fruites
Iogurt desnatat amb fruits secs
Meló amb pernil
Lluç al forn amb pinya
Iogurt desnatat
Dissabte
Vas de llet
Torrades amb mantega i melmelada
Suc de taronja natural
Iogurt desnatat
Fideuà
Albergínia farcida
Gelat
Albercoc
Amanida verda amb formatge i fruits secs
Tall de síndria
Diumenge
Vas de llet
Torrades amb formatge fresc i tomàquet
Plàtan
Saltejat de xampinyons
Cigrons amb cuscús
Tall de papaia
Iogurt desnatat
Gaspatxo
Lluç al forn amb pastanaga
Vas de llet




Consells

No saltra-se cap àpat
Prendre aigua com a beguda principal
Menjar cada dia en cada àpat principal aliments del grup dels farinacis
Introduir cereals integrals
Menjar cada dia en els àpats principals verdura: com a plat únic o com acompanyament de la carn o el peix
Almenys que un plat de verdura sigui cru
Menjar de 2 a 3 peces de fruita cada dia
Prendre làctics desnatats i com a mínim 2 racions al dia
No passar-se amb la sal (màxim 5g al dia)
Utilitzar oli d’oliva verge com a oli principal, sobretot per coure
Utilitzar majoritàriament coccions a baixes temperatures: vapor, bullit, planxa, forn, guisats. Esporàdicament fregits i arrebossats
Variar els àpats. No repetir els mateixos aliments d’un dia per l’altre. Prendre en el sopar aliments que no estaven presents en el dinar.
Menjar una grandària de les racions adaptades a les nostres necessitats.
No obsessionar-se amb el pes. Menjar amb consciència, llibertat i naturalitat
Gaudir menjant
Ser creatiu i provar nous aliments i formes de preparació
Menjar acompanyat i amb temps
Fer activitat física diàriament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada