Menú
equilibrat amb productes de temporada
Dia setmana
|
Esmorzar
|
Mig matí
|
Dinar
|
Berenar
|
Sopar
|
Dilluns
|
Vas de
llet
Torrades
amb melmelada
|
Entrepà
de pernil dolç
Taronja
|
Amanida
verda
Arròs
amb pernil a daus
Poma
|
Iogurt desnatat
amb fruits secs
|
Crema
de carbassó
Truita
de carxofes
Iogurt
desnatat
|
Dimarts
|
Llet
amb cereals
Poma
|
Entrepà
de tonyina
|
Macarrons
Coliflor
gratinada amb salsitxes
Taronja
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Amanida
verda
Lluç
amb mongetes
Vas de
llet
|
Dimecres
|
Vas de
llet
Plàtan
|
Entrepà
de gall d’indi
|
Cigrons
amb crema d’all
Mero
amb verdures al forn
Kiwi
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Timbal
de verdures
Hamburguesa
de bou
Iogurt
desnatat
|
Dijous
|
Vas de
llet
Galetes
integrals
|
Entrepà
de formatge fresc
Taronja
|
Ensalada
russa
Escalop
a la planxa amb carxofes
Pinya
en suc
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Sopa
pasta
Verat
amb col agredolça
Vas de
llet
|
Divendres
|
Llet
amb cereals
|
Entrepà
de pernil salat
Kiwi
|
Amanida
de llenties
Calamars
a la romana amb amanida
Poma
|
Iogurt
desnatat amb fruits secs
|
Pizza
de pernil dolç i verdures
Iogurt
desnatat
|
Dissabte
|
Vas de
llet
Torrades
amb mantega i melmelada
Suc de
taronja natural
|
Iogurt
desnatat
|
Paella
Pits de
pollastre amb escalivada
Maduixes
|
Poma
|
Crema
de xampinyons
Salmó
amb bledes i patata
Iogurt
desnatat
|
Diumenge
|
Vas de
llet
Torrades
amb formatge fresc i tomàquet
|
Poma
|
Crema
de verdures
Bacallà
amb cigrons
Crema
catalana
|
Iogurt desnatat
amb maduixes
|
Amanida
verda
Truita
de bolets
Taronja
|
Consells
No saltra-se cap àpat
Prendre aigua com a beguda principal
Menjar cada dia en cada àpat principal aliments
del grup dels farinacis
Introduir cereals integrals
Menjar cada dia en els àpats principals verdura:
com a plat únic o com acompanyament de la carn o el peix
Almenys que un plat de verdura sigui cru
Menjar de 2 a 3 peces de fruita cada dia i que
sigui natural. Almenys que una peça sigui un cítric
Prendre làctics desnatats i com a mínim 2
racions al dia
No passar-se amb la sal (màxim 5g al dia)
Utilitzar oli d’oliva verge com a oli principal,
sobretot per coure
Utilitzar majoritàriament coccions a baixes
temperatures: vapor, bullit, planxa, forn, guisats. Esporàdicament fregits i
arrebossats
Variar els àpats. No repetir els mateixos
aliments d’un dia per l’altre. Prendre en el sopar aliments que no estaven
presents en el dinar
Menjar una grandària de les racions adaptades a
les nostres necessitats
No obsessionar-se amb el pes. Menjar amb consciència,
llibertat i naturalitat
Gaudir menjant
Ser creatiu i provar nous aliments i formes de
preparació
Menjar acompanyat i amb temps
Fer activitat física diària
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada